V Novej Dubnici poklepali základný kameň nového priemyselného parku

19.06.2014 Ilava

Nová Dubnica 19. júna (TASR) – V Novej Dubnici dnes poklepali základný kameň nového priemyselného parku. Na ploche 7,5 hektára budú pôsobiť dvaja zahraniční a asi päť domácich investorov. Do dvoch rokov by malo v priemyselnom parku pracovať okolo 200 zamestnancov, výhľadovo by ich podľa primátora Novej Dubnice Petra Marušinca malo byť 400 až 500.

„Tržby z predaja pozemkov by sa mali pohybovať na úrovni 800.000 až 900.000 eur, do infraštruktúry parku a sietí sme investovali asi 750.000 eur. Ďalších 300.000 eur sme dostali ako priamy stimul z ministerstva hospodárstva, takže mesto na tejto akcii aj zarobí,“ skonštatoval Marušinec s tým, že zisk z priemyselného parku pôjde na ďalší rozvoj. Výnos by mohol ísť na vybudovanie letného kúpaliska v Novej Dubnici.

Investori by mali v priemyselnom parku preinvestovať spolu 25 až 30 miliónov eur. Najväčším bude kórejská firma Daejung Europe vyrábajúca plastové časti a súčasti klimatizačných jednotiek pre automobily. V priemyselnom parku v Novej Dubnici chce preinvestovať asi 20 miliónov eur. Asi dvojmiliónovú investíciu pripravuje švajčiarska spoločnosť Badertscher SK zaoberajúca sa spracovaním textílií, technických textílií a súvisiacich produktov.

„V parku bude zastúpený automobilový a strojársky priemysel, textilná výroba, výroba nábytku a kuchynských liniek a dopravná spoločnosť. Momentálne ešte rokujeme so stavebnou spoločnosťou, ktorá by mala vybudovať fabriku na výrobu betónových tvárnic,“ doplnil primátor.

Vytvorenie nového priemyselného parku privítal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Veľkým prínosom pre región bude podľa neho 200 nových pracovných miest. „Nedávno sme podpísali memorandum o spolupráci medzi SOŠ v Dubnici nad Váhom a podnikateľmi. Pevne verím, že niektoré z novovytvorených pracovných miest obsadia aj absolventi dubnických škôl,“ doplnil.
 

Vyberte región